به گفته یک دکتر داروساز درصورت مصرف غذاهای حاوی تیرامین همراه با داروهای اعصاب و روان، فشار خون بیمار به طور خطرناکی افزایش می یابد.
دکتر شهرام جعفری گفت : واکنش متقابل دارو با غذا یکی از مهم ترین نکاتی است که باید هنگام تجویز یا مصرف دارو مدنظر قرار گیرد. از دسته داروهایی که تداخل زیادی با غذاها دارند، می توان به وقفه دهنده های مونوآمینواکسیداز اشاره کرد. این دسته داروها در بیماری های اعصاب و روان کاربرد دارند و نباید همراه غذاهای حاوی تیرامین مصرف شوند. وی در ادامه افزود: تیرامین یک ترکیب مونوآمین بوده که از متابولیسم اسیدآمینه تیروزین به وجود می آید و در بسیاری از غذاها مخصوصا غذاهای مانده و تخمیر شده وجود دارد.
دکتر جعفری خاطرنشان کرد: درصورت مصرف همزمان داروهای وقفه دهنده مونوآمینو اکسیداز با غذاهای حاوی تیرامین، فشار خون بیمار به طور خطرناکی افزایش می یابد زیرا تیرامین باعث آزاد شدن ذخایر مونوآمینی مانند دوپامین، نوراپی نفرین و اپی نفرین می شود. این متخصص درباره غذاهای حاوی تیرامین گفت: فراورده های گوشتی و پروتئینی مانند گوشت نمک سودشده، گوشت مانده، گوشت خشک شده، سوسیس، سوسیس خشک، کالباس خشک، جگر، پپرونی، ماهی دودی، ماهی نمک زده، کنسرو ماهی، کنسرو خاویار و میگوها حاوی تیرامین هستند.
از دسته فراورده های لبنی پنیر مانده، ماست، خامه ترش حاوی تیرامین و از دسته میوه ها و سبزی ها پرتقال، آلو قرمز، آلوخشک، تمشک، آناناس، انجیر، انگور، موز، نارگیل، آووکادو، نخودسبز، باقالا، لوبیا سبز، بادمجان، اسفناج و کلم پخته شده با سرکه حاوی تیرامین بوده و از دسته نوشابه ها چای، قهوه، نوشابه های حاوی کولا و از تنقلات کشمش، شکلات، کاکائو، انواع مغزها مانند بادام زمینی، پسته برزیلی و از غذاهای فراوری شده سس سویا، شیر سویا، پنیر سویا، سوپ تهیه شده با سویا و همچنین برخی از قارچ ها و مخمرها مانند آبجو، مکمل های ویتامینی حاوی مخمر و مکمل های غذایی حاوی پروتئین دارای تیرامین هستند لذا بیماران تحت درمان با داروهای مهار کننده های مونوآمینواکسیداز باید از خوردن این غذاها پرهیز کنند